Pataki Márton blogja

Az én hősöm

2016. január 07. - Pataki Márton

en_hosom.png

Hosszú Katinka a tegnapi látványos, szerződéstépős sajtótájékoztatóját követően a Facebook falam tanúsága szerint igazi népmesei hőssé vált, aki kisemberként szembefordult a hatalommal. 

Nagyon tisztelek minden teljesítményt, különösen, ha látványos eredményekkel is alá van támasztva, érje el ezeket valaki akár sportolóként, akár sportvezetőként. Mégsem tudok azonosulni, se Hosszú Katinkával, se Gyárfás Tamással. Azt érzem, hogy ami a számomra fontos, az az ő gondolkodásukban meg sem jelenik.

Ma Budapesten 30 milliárd forintért egy új "úszóaréna" épül, hogy a 2017-es úszó-világbajnokságot egy szép új épületben lehessen rendezni, miközben Magyarországon 239 iskolában még ma sincs semmilyen tornahelyiség. Miközben a választási kampányban nagy csinnadrattával beharangozott tanuszodáknak csak az alapkövét sikerült elhelyezni.

Én arra várok, hogy valaki a versenyzők közül, vagy az Úszószövetségből kiálljon a sajtó elé, és elmondja, hogy felnyílt szeme: Magyarország utat tévesztett azzal, ahogyan a sportról gondolkodik. Hogy elmondja, a közös pénzünket a szolidaritás és az esélyteremtés szempontjait figyelembe véve kellene elkölteni.

Akkor végre nekem is lenne hősöm. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://patakimarton.blog.hu/api/trackback/id/tr398248266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása